Leveranciers

Inkoop

Leveranciers worden steeds belangrijker en de inkoop bepaalt een steeds groter deel van uw projectkosten. Niet alleen bij de selectie van leveranciers van integrale bouwprojecten, maar ook bij het realiseren van een studie, een bouwwerk of een stuk infrastructuur.

Uw rol?

Koopt u veel in en waar bent u zelf leverancier? Is het bij de inkoop van bitumen, asfalt, zand en grind, cement, beton, staal, personeel, heipalen, bouwmaterialen, onderaannemers, prefab elementen, heibedrijven, architecten of ingenieursdiensten.

 

voorselectie

Hoe komt u tot een voorselectie van de beste partijen of consortia. Bent u daarin pro-actief of wacht u liever af welke partijen interesse tonen en een aanbieding doen? Waarom Babel21 inhuren?

Stelt u zelf de specificaties op, of vraagt u liever een oplossing voor uw probleem? Hoe maakt u in beide gevallen een inschatting van de mogelijke combinanten en partijen, waar u een aanbieding van verwacht? 

Hoe maakt u gebruik van de specifieke kennis van de leveranciers? Welke partijen zijn het best geschikt om met u mee te denken voor een project of voor langere termijn? Waarom Babel21 inhuren?

u-als-leverancier

Liggen uw kernactiviteiten bij de productie of bij de assemblage? Produceert u voor uw eigen toepassing of ook voor anderen? Is dat een goede mix of kunt u daar meer uit halen?

leveranciersmanagement

Hoe ligt bij u de verhouding tussen zelf produceren en uitbesteden. Veel niet-strategische activiteiten worden in toenemende mate ingekocht. Hoe ligt bij u die verhouding en behoeft dit een heroverweging? 

positie-en-invloed

Worden de organisaties in uw bedrijfstak uitgemolken of delen zij de lakens uit? En hoe is de concurrentie binnen uw segment?